Welvaere gaat voor groen | Duurzaam ondernemen

Niet voor niets zit er een boom in ons logo. Genieten wij op z’n tijd ontzettend van de buitenlucht en houden wij van de natuur. We nemen onze verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage aan de natuur te leveren, naast dat we er ook van profiteren. Zo doneren wij onder andere al 5+ jaar bomen in Nederland, maar ook in het buitenland. Voor het milieu, werkgelegenheid en gewoon omdat wij dat belangrijk vinden.

Trees for All

  • 7000 bomen totaal
  • CO2-Compensatie
  • 2 bomen per verkocht product
  • Zo duurzaam mogelijk werken

Al zo’n 7000 bomen geplant met Trees for All

 

In de afgelopen jaren hebben we al meer dan 7000 bomen geplant in samenwerking met Trees for All, een door het CBF en ANBI erkend doel. Dit goede doel plant voor ons namelijk twee bomen per compleet verkochte hottub of sauna. Wij doneren hiervoor een bedrag wat het mogelijk maakt om deze bomen te planten. Met het bedrag dat wij doneren worden er twee bomen geplant, een in Nederland en een in het buitenland.

De bomen die voor ons worden geplant staan onder andere in Nederland, Bolivia, Oeganda en Ghana. De bomen in het buitenland worden geplant voor bijvoorbeeld het herstel van landschappen, voedselproductie, vergroenen van provincies. Dit alles doet Trees for All omdat ze, samen met ons en met jou, een brede impact willen maken. Bijdragen aan een gezonder klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden voor iedereen. 

Ons eigen bedrijfsbos

In maart 2022 vertrok een klein team van Welvaere naar de provincie Drenthe om het eerste Welvaere bos te planten. Dat alles om de provincie Drenthe te vergroenen in samenwerking met Staatsbosbeheer. In het ‘Welvaere bos’ zijn wel 14 soorten bomen geplant om de biodiversiteit te vergroten en een stabiel bos te creëren. De grote variatie zorgt dat veel diersoorten zich hier thuis voelen. Daarnaast is het doel van deze bossen het vastleggen van CO2.

Wij kiezen voor milieuvriendelijk bouwmateriaal

Onze producten bestaan voor het grootste gedeelte uit hout. En voor de productie van deze fijne wellness producten maken wij gebruik van FSC-gekeurd hout. Het FSC-keurmerk is zo’n 25 jaar geleden opgericht om bossen wereldwijd te beschermen. De impact is enorm, omdat FSC zich richt op natuurbescherming, maar ook op sociale en economische meerwaarde. FSC geeft toekomst aan mensen en dieren die afhankelijk zijn van het bos en is belangrijk tegen klimaat verandering.

Door onze producten te produceren met FSC-hout kiezen wij voor het meest milieuvriendelijke bouwmateriaal dat er is.

Het scheiden van afval

Natuurlijk wordt ons afval ook meegenomen in ons duurzaamheidsbeleid. Zowel in de werkplaatsen, als op het kantoor proberen we zoveel mogelijk ons afval gescheiden op te laten halen. Hierdoor kunnen er nieuwe producten van gemaakt worden. Papier en karton kan namelijk tot wel 7 keer opnieuw gebruikt worden. En van PMD wordt tot zo’n 86% weer gebruikt als nieuwe grondstof. We vinden het daarom meer dan logisch om daar ons beste beentje voor te zetten!